Waar was de vergistoerist deze 30e april?

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het was een terugkerende fenomeen afgelopen jaren op 30 april: in oranje gehulde toeristen die zich door een oude Lonely Planet hadden laten verleiden om Koninginnedag te gaan vieren, vaak in Amsterdam. Maar het 'vergistoerisme' lijkt op zijn retour. Dit meldt De Telegraaf. 
De krant riep mensen gisteren op uit te zien naar de vergistoerist: wie er eentje gespot had kon dit doorgeven via mail, WhatsApp of telefoon. Het leverde welgeteld nul reacties op, waarmee het dagblad tot de conclusie komt dat de vergistoerist zo langzamerhand is uitgestorven. 
 

Gelukkig hebben we de foto's nog

 
Een kleine rondvraag door de Telegraaf bij het StayOkay Hostel, het NH Hotel en bij toeristenplatform I amsterdam levert hetzelfde beeld op: de feestdagenkennis van buitenlandse bezoekers die ons land aandoen is up-to-date, nergens stonden gisteren toeristen in de startblokken om een koninklijke verjaardag te vieren. Wie toch nog een nostalgisch verlangen heeft naar beelden van oranje toeristen in een zee van alledaagsheid, gaat naar Twitter: daar leeft de vergistoerist voort met zijn account: @vergistoerist.
 
Door: Nationale Recreatiegids