Fokke & Sukke eenmaal te zien als poppen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Jean-Marc van Tol gaat zaterdag eenmalig optreden met twee zelfgemaakte poppen van Fokke en Sukke. Van Tol is al een kwart eeuw een van de drie geestelijk vaders van de NRC-eend en -kanarie. De striptekenaar gaat met de poppen een aantal klassieke cartoons van Fokke & Sukke naspelen, zo meldt hij vandaag.

Het poppenkastoptreden maakt onderdeel uit van een evenement ter afsluiting van de Boekenweek in Assen en vindt plaats in cultuurcentrum DNK in de Drentse hoofdstad. De afsluitende act wordt verzorgd door een literaire vriendengroep die elkaar al bijna veertig jaar kent.

Behalve Van Tol bestaat het gezelschap uit schrijvers Ronald Giphart en Bert Natter, columnist Jerry Goossens, reclamemaker Wilbert Leering en Spangas-scenarist Patrick Limpens.

Elk van de vrienden verzorgt een deel van de slotavond. De mannen gaan onder meer 'literair petje op, petje af' spelen met de aanwezigen. Iedereen die een passe-partout voor de hele dag heeft, is welkom op de slotavond. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. 

Door: ANP