Amsterdam Fashion Week dichter bij publiek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De voorjaarseditie van de Amsterdam Fashion Week begint. Het evenement, dit keer onder de noemer AFW Studio, kent een bredere programmering. Naast de catwalkshows is er plaats voor fotografie, kunst en design. Het programma is donderdag alleen voor genodigden, maar vanaf vrijdag kan ook het publiek er terecht.

Dit keer is het Compagnietheater het toneel van het evenement. Zo zijn er op de begane grond wisselende exposities te vinden en is de bovenetage het decor voor modeshows van jonge talenten en gevestigde namen.

Op het programma staan onder meer presentaties van Marlou Breuls, Sjaak Hullekes, Ninamounah en Maison the Faux. Ook tonen Stieglitz in samenwerking met Toral Shoes, Kimberley Jenneskens & Liesbeth Sterkenburg en Silvian Heach hun collecties.

De organisatie van het evenement is sinds vorig jaar in handen van mode-onderneemster Danie Bles, die de najaarseditie verplaatste van de Westergasfabriek naar het Museumplein. Het evenement wordt vanavond afgetrapt in het Compagnietheater (voor genodigden) en duurt tot en met zondag 10 maart. Meer informatie is te vinden via de website van de Amsterdam Fashion Week.

Door: ANP