Ster uit Oscarfilm in Nederlandse horror

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De Amerikaanse acteurs Ebony Obsidian en Jefferson White gaan de hoofdrollen spelen in de korte horrorfilm Swipe van de Nederlandse regisseur Niels Bourgonje. Dat heeft de filmer vandaag bekendgemaakt. De première van Swipe zal plaatsvinden tijdens het Nederlands Film Festival in september 2019.

Ebony Obsidian is nu te zien If Beale Street Could Talk, de voor Oscars genomineerde nieuwe film van Moonlight-regisseur Barry Jenkins. Jefferson White is binnenkort te zien in The Twilight Zone van Get Out-producent Jordan Peele. White was eerder te zien in hitseries als House of Cards en How To Get Away With Murder.

Swipe vertelt het verhaal van een jonge student (Obsidian) die op een datingapp een match heeft met een onbekende jongen (White) die zij nooit geliket heeft. Tot haar schrik ziet ze dat hij een nieuwe foto heeft die op dezelfde plek is gemaakt als waar zij zich bevindt.

Stuk voor stuk in de prijzen

De opnames vinden begin maart plaats in New York. De film van producent Steffie van Rhee en scenarioschrijver Paul Bontenbal wordt gerealiseerd met hulp van BNNVARA en 3LAB. De horror wordt deels gefinancierd door middel van crowdfunding via cinecrowd.nl/swipe. De crowdfunding loopt nog een week.

Bourgonje heeft al diverse korte films gemaakt die stuk voor stuk in de prijzen vielen. Zijn meest recente film Skogafoss, met in de hoofdrollen Martijn Lakemeier, Anneke Blok en Gaite Jansen, werd voor meer dan vijftig festivals geselecteerd en won vijftien prijzen.

Swipe zal in première gaan tijdens het Nederlands Film Festival, dat plaatsvindt van 26 september tot en met 4 oktober in Utrecht.

Door: ANP