Ecomare viert langste nacht van het jaar met sterren en diner

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Het maritieme centrum Ecomare op Texel gaat wederom de langste nacht van het jaar op bijzondere wijze vieren. Op 21 december organiseert het natuurmuseum een speciale editie van Eat & Read TXL, met gastspreker Govert Schilling en een bezoek aan de sterrenwacht en bruinvissen. Dit meldt de Texelse Courant.

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst georganiseerd, ook toen onder de naam Langste Nacht Diner. Sabien Bosman en Annette van Ruitenburg zullen wederom het diner verzorgen. Bosman en Van Ruitenburg zijn de initiatiefnemers van Eat & Read TXL, de naam voor thema-avonden waarbij veelal wordt gewerkt met lokale producten en waarbij een bepaald thema of auteur centraal staat. Tijdens de langste nacht van het jaar zal het thema 'sterren' zijn, waarbij wetenschapsjournalist Govert Schilling over zijn nieuwe boek Galaxies zal vertellen. Daarnaast wordt er een bezoek gebracht aan Volkssterrenwacht De Jager en de bruinvissen van Ecomare.

De avond begint om 18.00 uur in het restaurant van Ecomare met uitzicht over de onverlichte duinen, en kost 37,50 euro. Reserveren is noodzakelijk, en kan via sabien.bosman@gmail.com

Door: redactie Nationale Recreatiegids