Toekomstfestival Let’s Gro onderzoekt (Gronings) geluk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Vandaag gaat in Groningen het toekomstfestival Let's Gro van start, dat loopt tot en met 3 november. Onder de noemer Gelukkig ben je hier wordt deze editie ingezoomd op de vraag wat nu precies van Groningen zo’n aantrekkelijke plek maakt. Én wat geluk in het algemeen inhoud. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Thijs Helfrich, zakelijk programmeur, is blij met het thema: "In Nederland zit Groningen toch een beetje in een verdomhoekje, dankzij de aardbevingen. Wij willen het omdraaien. Wees blij dat je in Groningen bent. Ja, door de aardbevingen is er veel ellende, maar tegelijkertijd is juist in de provincie Groningen superveel te doen. Er zijn bedrijven die prachtige dingen maken, en dat willen we graag laten zien."

Toch wordt het thema aardbevingen niet uit de weg gegaan. Zo wordt in de centrale Let's Gro-tent op de Grote Markt aandacht besteed aan allerlei positieve initiatieven uit de aardbevingsregio, waaronder op het gebied van bouwkunde, en houdt Diederik Samson donderdag een toespraak in de Nieuwe Kerk waarbij hij ingaat op de vraag hoe er van het aardgas kan worden overgestapt op alternatieve energie bronnen. Een welkome boodschap in het Noorden.

Naast een focus op Groningen wordt er ook breder gekeken naar de toekomst en geluk. Zo is voor de openingsavond niemand minder dan Meik Wiking ingevlogen. De Deen, beroemd van de bestseller Hygge- de Deense kunst van het leven en tevens directeur van het Happiness Research Institute in Kopenhagen, is een expert op het gebied van geluk.

Let’s Gro omvat meer dan honderd evenementen, verspreid over bijna dertig locaties. Het complete programma is te vinden op https://letsgro.nl/. Alle onderdelen zijn gratis – dat stemt altijd gelukkig.

Door: redactie Nationale Recreatiegids