Gegevens 64.000 bezoekers Tomorrowland 2014 op straat

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Paylogic, de organisatie die de tickets van Tomorrowland in omloop brengt, is gehackt. De persoonlijke gegevens van de 64.000 bezoekers die in 2014 naar het dancefestival kwamen, zouden hierbij zijn gestolen. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

Het dancefestival Tomorrowland wordt sinds 2005 ieder jaar in het Belgische Boom georganiseerd, en is ook populair bij veel Nederlanders. Het datalek treft alleen de bezoekers van 2014. Zij hebben inmiddels allemaal een e-mail ontvangen van de organisatoren. Tomorrowland benadrukt dat er geen gevoelige informatie als bankgegevens en paswoorden zijn gehackt, maar alleen zaken als namen, e-mailadressen, geslacht, leeftijd en postcodes.

Paylogic ontdekte ongeveer een week geleden ongebruikelijke activiteiten op een verouderd subsysteem; daar bleek nog een scanbestand van Tomorrowland 2014 op te staan. Paylogic betreurt het voorval: "Wij hebben alle nodige acties ondernomen om de aanwezigheid van verdere oude scanbestanden uit te sluiten. We blijven daarnaast verder investeren in de veiligheid van ons systeem. Dit incident raakt alleen Tomorrowland 2014 en niet onze andere klanten."

In de mail die de organisatie naar de betrokken klanten heeft gestuurd wordt opgeroepen extra voorzichtig te zijn met e-mails die over ticketsales en promoties die niet van de officiƫle accounts van het festival en Paylogic komen. Bij twijfel kunnen mensen terecht op www.safeonweb.be.

Door: redactie Nationale Recreatiegids