Lichten uit, kaarsen aan: de Nacht van de Nacht komt eraan

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
In de aanloop naar de wintertijd wordt landelijk de duisternis gevierd. Van 27 op 28 oktober is het de Nacht van de Nacht, en gaan onder andere bij enorme bouwwerken als de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie de lichten uit. Dit meldt LED Magazine.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van Natuur- en Milieufederaties (NMF), die met het evenement aandacht wil vragen voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder. Honderden bedrijven en gemeenten doven hun lichten, en op meer dan zeshonderd plekken worden er nachtelijke activiteiten georganiseerd, zoals sterrenkijken, fakkels maken, silent disco en het bezoeken van forten; Stichting Liniebreed Ondernemen heeft alle forten in Nederland opgeroepen zich in duisternis te hullen tijdens de Nacht.

Het evenement is een van de grootste maatschappelijke campagnes van Nederland en wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. Het totale programma is te vinden op https://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids