Jazzband Gare du Nord op afscheidstournee

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De populaire Nederlandse jazzband Gare du Nord neemt dit najaar met een uitgebreide clubtournee voorlopig afscheid van het Nederlandse publiek. De band kiest na ruim tien jaar non-stop toeren voor een sabbatical.

De pauze is gewenst om in 2019 mogelijk ruimte te maken voor nieuwe muzikale samenwerkingen, maakte het management dinsdag bekend. Tijdens de afscheidstournee, die komende vrijdag 5 oktober begint in de ECI Cultuurfabriek in Roermond, zal de band als eerbetoon aan hun fans het meest verkochte Nederlandse jazzalbum Sex 'n' Jazz voor het eerst integraal live uitvoeren.

Gare du Nord werd in 2001 opgericht door componisten/producers Barend Fransen en Ferdi Lancee en debuteerde met de hit single Pablo's Blues. Muziek van Gare du Nord werd gebruikt in internationale films en tv-series.

Als enige Nederlandse band sloot Gare du Nord in 2007 een platencontract met het New Yorkse Blue Note label en maakte het met drievoudig platina bekroonde album Sex 'n' Jazz dat tot op heden te boek staat als het meest verkochte Nederlandse jazz album aller tijden.

Door: ANP