Anti-selfiemaskers Dierenpark Amersfoort gemengd ontvangen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Dierenpark Amersfoort is een proef gestart waarbij mensen die niet op andermans selfie willen komen een dinomasker op kunnen zetten. Op social media stuit het privacy-experiment vooral op veel kritiek. Dit meldt RTV Utrecht.

De dinomaskers worden bij binnenkomst van het dierenpark uitgedeeld aan mensen die niet herkenbaar in iemands selfiedecor willen figureren. "Wij merken dat bezoekers zich weleens storen aan camera's of fotografen op het park", vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. "Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen. Met het verstrekken van de dinomaskers hopen we een passende oplossing te bieden." 

De privacy-proef wordt niet door iedereen gewaardeerd, iets wat op social media uitgebreid wordt geventileerd. "Als je naar een dierentuin of een attractiepark of wat dan ook gaat, dan weet je dat je op een foto terecht kan komen. Als je dat niet wil (sic), ga dan gewoon niet", stelt ene 'Wicked' op Twitter. Via hetzelfde medium laat ook Daniël Verlaan, techjournalist bij RTL, weten niet enthousiast te zijn: "Kunnen we alsjeblieft ophouden met deze onzin? Eerst die rode stippen op je voorhoofd, nu dit."

De pilot met de dinomaskers loopt nog een paar weken, daarna wordt de proef geëvalueerd.

Door: redactie Nationale Recreatiegids