Geen paniek bij politiek Emmen over Wildlands

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Dieren- en attractiepark Wildlands trekt minder bezoekers dan vooraf gehoopt. Vermoed wordt dat het aantal bezoekers dit jaar onder de één miljoen uitkomt: ruim minder dan de 1,3 miljoen bezoekers in openingsjaar 2016. Bij de gemeentelijke politiek leidt dit vooralsnog niet tot nervositeit. Dit meldt de website Emmen.nl.

"Wel bezorgd, maar geen paniek", zo vat PvdA-fractievoorzitter Guido Rink zijn visie op de tegenvallende bezoekersaantallen van Wildlands samen. Volgens Rink is het nu vooral zaak te denken in oplossingen:  "Als PvdA zijn we graag bereid met te denken maar niet tegen elke prijs. We zijn daarom heel erg nieuwsgierig wat voor voorstellen Wildlands bij ons neerlegt. Als gemeente kunnen we zelf weinig doen. Het gaat hier om een onderneming en de politiek heeft geen invloed op de bedrijfsvoering."

Wakker Emmen, de grootste partij in de gemeenteraad, is dezelfde mening toegedaan. Fractievoorzitter Pascal Schrik: "Het ziet er niet rooskleurig uit, maar we zijn zeker bereid positief mee te denken aan een oplossing. Voorwaarde is wel dat er zicht is op zwarte cijfers. Zomaar geld overmaken of tekenen bij het kruisje is niet aan de orde."

Inmiddels heeft Wildlands de eerste maatregelen genomen. Het noemt zichzelf weer 'dierentuin', en gaat kijken op welke manier de beesten binnen de muren beter zichtbaar kunnen worden.

Door: redactie Nationale Recreatiegids