Tweede editie Museumnacht Groningen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Na het succes van de eerste editie krijgt de Groninger Museumnacht dit weekend een vervolg. Onder de noemer '5 musea voor 5 euro' openen zaterdag 8 september GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum vanaf 19.00 uur tot na middernacht hun deuren. Dit meldt Marketing Groningen op zijn website.

Vorig jaar bezochten zo’n 3.500 mensen het uitverkochte evenement. Ook dit jaar bieden de musea, naast de ruime avondopenstelling, veel extra’s, waaronder muziek, dans en rondleidingen. Kunstspot, het digitale platform van de professionele beeldende kunst in Groningen, verzorgt twee talkshows in het Groninger Museum die een kijkje achter de schermen beloven van de beroemde kunsttempel.

Bezoekers van de Museumnacht krijgen een polsbandje dat voorziet in toegang tot alle locaties, het recht op een herhalingsbezoek aan een van de musea en korting bij de ingang van Club OOST, waar vanaf middernacht de afterparty is.

Voor het complete programma en tickets, ga naar  http://www.groningermuseum.nl/nacht.

Door: redactie Nationale Recreatiegids