Land van Jan Klaassen in teken 40-jarig jubileum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Zaterdag 8 september bestaat het Het Land van Jan Klaassen veertig jaar, en dat viert het pretpark met grote korting en een uitgebreid jubileumprogramma. Dit meldt het attractiepark uit de Achterhoek op haar website.

Wie morgen naar Het Land van Jan Klaassen komt krijgt eenmalig zestig procent korting op de reguliere entreeprijs. Op het programma staan die dag onder andere een meet & greet met Jan Klaassen, muziek van DJ Robin Sparx en de onthulling van een jubileumboek en een standbeeld. Daarnaast komt er een negen meter lange regenboogcatwalk en krijgen kinderen een polsbandje waarmee ze friet, ijs, kabouterlimonade en een kindercocktail kunnen halen.

Het Land van Jan Klaassen werd in 1978 opgericht door poppenspeler Marius Prein, en was toen niet veel meer dan een speeltuin met glijbaan, klimrek en schommel. Als extra was er een poppenkast waar op gezette tijden de avonturen van Jan Klaassen en Katrijn werden opgevoerd. Inmiddels bestaat het park, naast een poppentheater, uit een binnen- en buitenspeeltuin, een camping ingericht op jonge gezinnen (‘Jan Klaassen Dromenland’) en een museum gewijd aan alle poppen, decorstukken en voorstellingen die Marius Prein maakte. Prein overleed in 2012, maar zijn vrouw Gré Prein (88) is nog iedere dag in het park te vinden.

Het jubileumprogramma duurt van 10.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden op www.janklaassen.nl/nl/evenementen/evenement/jubileumdag .

Door: redactie Nationale Recreatiegids