Nieuw wijnfestival in Hilversum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Hilversum heeft een nieuw wijnfestival: Druif. Zondag 9 september is de eerste editie op het Marktplein. Hiermee gaat een langgekoesterde wens in vervulling van een aantal lokale wijnspecialisten. Dit meldt De Gooi- en Eemlander.

Op het festival zullen veertig verschillende wijnen te proeven zijn, begeleid door eten en muziek. "Het plan lag er al langer en nu hebben we met het Marktplein een perfecte locatie", zo vertelt Ewoud Jansen, eigenaar van wijnwinkel Il Divino, en medeorganisator van het festival. Over een vat aan kennis beschikken is volgens Jansen niet vereist: "Je hoeft zeker geen wijnfreak te zijn om te komen proeven. Als je gewoon gezellig een glas witte wijn wil drinken op zondagmiddag is het ook goed."

Bijzonder is dat er niet alleen buitenlandse wijnen kunnen worden geproefd, maar ook Nederlandse. Een van de deelnemers is Wijngaard Zonnestraal uit het nabijgelegen Loosdrecht, die wijnen van eigen bodem inbrengt.

Het evenement is komende zondag van 14.00 tot 19.00 uur, en vindt plaats naast Foodhall Mout aan het Marktplein. Voor meer informatie, ga naar http://www.druifwijnfestival.nl/ .

Door: redactie Nationale Recreatiegids