'Laat dj Konstantin niet draaien tijdens ADE'

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM - De optredens van dj Konstantin tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) staan op losse schroeven. Een petitie om de Duitser te weren van het dance event vanwege seksistische uitspraken werd in korte tijd honderden keren ondertekend.

Konstantin zei vorig jaar in een interview met Groove Magazine dat vrouwelijke dj's "vanwege natuurlijke factoren vaak slechter zijn" dan hun mannelijke collega's. Vrouwelijke dj's zouden volgens Konstantin mannelijker moeten worden om het te redden in de industrie. Daarnaast zei hij het onterecht te vinden dat vrouwelijke dj's veel worden gepromoot. De uitspraken deden behoorlijk wat stof opwaaien, waarna Konstantin het artikel misleidend noemde en zei dat hij verkeerd was geciteerd. "Natuurlijk denk ik niet dat vrouwen slechtere dj's zijn dan mannen."

Desondanks zou de Duitser niet welkom mogen zijn in Amsterdam, waar hij drie keer moet draaien tijdens ADE, vinden de bijna vierhonderd ondertekenaars van de petitie. Zij stellen dat ze "moe" zijn van "seksisme in de elektronische muziekindustrie". De petitie is onder meer getekend door de Amsterdamse nachtburgemeester Shamiro van der Geld.

Door: ANP