Fortenfestival gaat van start – voor het eerst met internationale dag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Vanaf dit weekend gaat in heel Nederland het negendaagse Fortenfestival van start, dit jaar met een internationaal tintje: op zaterdag 8 september wordt het fenomeen fort voor het eerst in Europees verband gevierd, onder de noemer European Fortress Day. Dit meldt de website Forten.nl.

Naast Nederland doen die dag ook België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Servië, Tsjechië en Litouwen mee. Voor wie die dag over de grens wil is de Fortengordel van Antwerpen de dichtstbijzijnde deelnemer.

Het Fortenfestival in Nederland is van 1 tot en met 9 september. Onder andere Slot Loevestein, Vesting Naarden en Forteiland Pampus zijn opengesteld voor publiek. Het programma bestaat uit zeer uiteenlopende onderdelen, van buitenbioscoop tot boerenmarkt en van kanotochten tot concerten. Extra drukte wordt er verwacht in het weekend van 8 en 9 september, wanneer het ook Open Monumentendag is, dat dit jaar (niet geheel toevallig) als thema In Europa heeft.

Alle programmaonderdelen zijn te vinden via https://forten.nl/activiteiten/fortenfestival/ en https://forten.nl/european-fortress-day/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids