Unieke expo Aat Veldhoen op Film by the Sea

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De beroemde kunstenaar Aat Veldhoen staat dit jaar centraal tijdens een speciale expositie op het jubilerende festival Film by the Sea. Omdat het Zeeuwse evenement twintig jaar bestaat, heeft Veldhoen een speciaal schilderij ontworpen als nieuw posterbeeld voor het festival.

Zijn oeuvre wordt uitgelicht in de tentoonstelling waarin Veldhoen wordt geëerd als een “compleet onafhankelijke creatieve geest die door de tijd heen zijn eigen weg gaat en zich niets gelegen laat liggen aan de trends”, aldus het festival.

De band tussen Film by the Sea en Aat Veldhoen gaat al langer terug. Zo ontwierp Veldhoen eerder het beeld voor de Grand Acting Award en de Life Time Achievement Award. De prijzen werden de afgelopen jaren uitgereikt aan grote namen als Milos Forman, Ettore Scola, Claudia Cardinale, Morgan Freeman, Ben Kingsley, Rutger Hauer en Jonathan Demme.

Zinnenprikkelend

Veldhoen (1934) vestigde zijn reputatie in de jaren zestig met zijn, in de ogen van de autoriteiten, voor de jeugd wel erg ‘zinnenprikkelende’ prenten. Werken uit het omvangrijke oeuvre van de kunstenaar bevinden zich onder meer in de collecties van het Amsterdam Museum, het Rembrandthuis en het Rijksmuseum.

De twintigste editie van Film by the Sea vind plaats van 7 tot en met 16 september in Vlissingen.

Door: ANP