Bouw Pretpark Witchworld laat voorlopig nog op zich wachten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
De bouw van Pretpark Witchworld in Flevoland wordt één tot twee jaar uitgesteld. Het lukt Ton Theunis, directeur en mede-eigenaar van Kasteel Almere waar het pretpark moet komen, niet om de financiering voor het fantasypretpark rond te krijgen. Dit meldt NRC Handelsblad.

De bouw van het pretpark zou oorspronkelijk volgend jaar van start gaan, maar door het wegblijven van financiers is het de vraag of het pretpark überhaupt ooit van de grond komt. In het artikel laat Theunis weten niet te begrijpen waarom de financiering zo lang op zich laat wachten, potentiële bezoekers zijn er volgens hem genoeg: "In steden en dorpen 25 kilometer rond Almere wonen en verblijven 3,25 miljoen mensen. In Amsterdam komen 17 miljoen toeristen per jaar en voor hen is er alleen een speelpark in Valkeveen. De pretparken zijn verder weg. Hoe moet Amsterdam anders zijn toeristen spreiden?"

Ton Theunis (59) is met name bekend als schrijver van fantasyboeken voor oudere kinderen. Al jaren is hij bezig met de plannen voor de bouw van Pretpark Witchworld. Hier moeten in een middeleeuwse setting de avonturen van jonkvrouwe Elaine van Berlichem (een hoofdpersoon uit het fantasy-oeuvre van Theunis) centraal komen te staan. De basis is er al: Kasteel Almere. Een eigentijdse ruïne langs de A6 bij Almere, waar ooit een luxehotel en conferentieoord in moesten komen. In 2002 werd, bij gebrek aan geld, na twee jaar de bouw ervan gestaakt.

Het realiseren van Witchworld is niet vrij van tijdsdruk: in 2022 opent de floriade in Almere. Voor die tijd zou het pretpark af moeten zijn.

Door: redactie Nationale Recreatiegids