Nieuw werk van Rembrandt ontdekt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
In relatief korte tijd is er wederom een nieuw werk van Rembrandt van Rijn ontdekt. Het schilderij wordt momenteel gerestaureerd en onderzocht, waarna het getoond zal worden in museum De Lakenhal in Leiden. Dit meldt het Leidsch Dagblad op zijn website.

De jongste Rembrandt-vondst is nog enigszins met mysterie omgeven: "De ontdekking van het schilderij van Rembrandt is alleen in kleine kring bekend. Het is nog in het buitenland. We moeten eerst zorgen dat het op tijd is gerestaureerd, zodat er voldoende tijd is voor onderzoek naar het werk. Meer kan en mag ik er absoluut niet over vertellen", aldus Christiaan Vogelaar, conservator oude kunst van de Lakenhal.

Voor restauratie en onderzoek is nog even tijd: het werk zal zijn publieke debuut maken in november 2019, wanneer in de Lakenhal de expositie Jonge Rembrandt wordt geopend. Hier zal een groot aantal schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt en tijdgenoten getoond worden. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, dat tevens nauw betrokken is bij het onderzoek naar het nieuwe schilderij.

De laatste keer dat er een werk aan Rembrandt werd toegekend was mei dit jaar. Kunsthandelaar Jan Six maakte toen bekend een werk van Van Rijn te hebben ontdekt op een veiling: Portret van een jonge man. Daarvoor was het 44 jaar geleden dat er een nieuwe Rembrandt aan het licht kwam. 

Door: redactie Nationale Recreatiegids