Overvol festivalweekend op komst

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Muziekliefhebbers kunnen dit weekend hun slag slaan tijdens een van de vele grote en kleinere festivals. In allerlei genres en verspreid over het hele land staan festivals geprogrammeerd.

Zo kunnen liefhebbers van avontuurlijke muziek in combinatie met performances terecht op de uitverkochte vijfde editie van Down The Rabbit Hole in het Gelderse Beuningen. Muzikale headliners zijn Queens Of The Stone Age, Nick Cave And The Bad Seeds, Anderson Paak, David Byrne en Franz Ferdinand.

80.000 liefhebbers van techno zijn dit weekend, verdeeld over twee dagen, aanwezig in Spaarnwoude waar Awakenings wordt gehouden. Op acht podia draaien ruim honderd dj's. Blikvangers zijn Carl Cox, Sven Väth, Richie Hawtin, Joris Voorn en Jeff Mills. Ook Awakenings is al uitverkocht.

Concert At Sea

Ook in Zeeland wordt grote drukte verwacht bij Concert At Sea. Op de Brouwersdam staan vrijdag onder meer Guus Meeuwis, Ronnie Flex, Miss Montreal en Sting op het podium. Zaterdag is het de beurt aan Alanis Morissette, Broederliefde en Van Dik Hout.

In het Noord-Hollandse Langedijk staat zaterdag en zondag Indian Summer op de kalender. Op dit festival treden voornamelijk pop- en hiphopacts van Nederlandse bodem op. Grote namen zijn Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig, Lil' Kleine, Di-Rect, Nick & Simon en Boef.

Events

In Amsterdam zijn dit weekend twee grote events. Liefhebbers van hiphop en urban kunnen terecht op het Oh My! Music Festival in het Arenapark met onder meer Wiz Khalifa, Big Sean en French Montana op de planken. Even verderop is vanaf maandag een week lang het Amsterdam Roots Festival, dat al sinds 1983 bestaat. Verspreid over meerdere plaatsen in de stad treden artiesten uit vele landen op en zijn er debatten en theatervoorstellingen. Het festival eindigt op zondag 8 juli met Roots Open Air in het Oosterpark.

Festivalgangers die gebruikmaken van het openbaar vervoer moeten rekening houden met de staking in het streekvervoer die in het weekeinde mogelijk nog doorgaat. In de meeste gevallen regelen organisaties echter pendelbussen tussen de treinstations en de festivalterreinen, waardoor het ongemak naar verwachting klein zal zijn.

Door: ANP