Grammys eren Whitney Houston

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

LOS ANGELES (ANP) - De uitreiking van de muziekprijzen Grammy Awards zondagavond in Los Angeles staat geheel in het teken van de plotseling overleden zangeres Whitney Houston. De Grammy-organisatoren hebben op de valreep een eerbetoon aan het programma toegevoegd. Zangeres Jennifer Hudson werd bereid gevonden die ten gehore te brengen. Hudson kreeg in 2009 een Grammy uit handen van Houston.

Vele sterren die op de rode loper kwamen aanlopen bij de zaal reageerden op het overlijden. Jermaine Jackson, de broer van Michael Jackson die 3 jaar geleden plots overleed, zei dat hij zich kan voorstellen wat de familie Houston nu meemaakt. Producer Clive Davis, die Houston ontdekte, zei dat ze zou hebben gewild dat de Grammy-uitreiking doorgaat.

Whitney Houston werd ook geëerd in het dankwoord van enkele van de eerste winnaars van de totaal 75 Grammy's die worden uitgereikt in de nacht van zondag op maandag. Zangeres Melanie Fiona, die een prijs kreeg voor haar nummer Fool For You, zei dat ze was geïnspireerd door Houston: ,,Whitney Houston, zonder jou had ik hier niet gestaan''.

Een emotioneel moment ontstond toen een prijs in ontvangst werd genomen door de ouders van de Britse zangeres Amy Winehouse, die zich vorig jaar had doodgedronken. Winehouse kreeg postuum een Grammy voor het beste popduo, voor haar duet met Tony Bennett. ,,Lang leve Whitney Houston. Lang leve Amy Winehouse en lang leve Etta James'', zeiden ze. ,,Er is een prachtige meidenband daar boven.''