Reizigers KLM getroffen door sluiting Hamburg

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
Enkele honderden reizigers die zondag met een vlucht van luchtvaartmaatschappij KLM naar de Duitse stad Hamburg hoopten te reizen, kwamen tijdelijk vast te zitten op Schiphol. Door een stroomstoring op het vliegveld van de Noord-Duitse stad waren twee geplande vluchten van de KLM geannuleerd. Ook een vlucht van de Duitse maatschappij Germanwings kon niet doorgaan.

Volgens de KLM ging het om een vlucht in de middag en een op zondagavond. Reizigers konden kiezen te worden omgeboekt op een andere vlucht of hun reis te vervolgen via het spoor. Twee vluchten die al onderweg waren naar Hamburg weken uit naar de luchthaven van Bremen. Zowel in Hamburg als Bremen stonden mensen klaar om de reizigers bij te staan, meldt de KLM.

De luchthaven van Hamburg hervatte het vliegverkeer zondag niet meer. Vliegtuigen konden door een stroomstoring uit veiligheidsoverwegingen niet meer opstijgen of landen. De storing zorgde voor grote overlast op het vijfde vliegveld van Duitsland, die op zondagen gemiddeld tweehonderd vluchten verwerkt.

Door: ANP