100.000 bioscoopbezoekers voor De Matchmaker

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
De Nederlandse film De Matchmaker is de grens van 100.000 bioscoopbezoekers gepasseerd. Hoofdrolspeler Benja Bruijning wist dinsdag samen met regisseur Jeroen Houben zijn tegenspeelster Ariana Schluter te verrassen met de Gouden Film Award. Dit maakten het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival bekend.

De Matchmaker is de vierde Gouden Film van 2018. De film draait sinds eind april in de bioscopen. Naast Benja en Ariane zijn er rollen voor onder meer Loes Luca, Georgina Verbaan, Eva van de Wijdeven, Sanne den Hartogh en Kasper van Kooten.

De Matchmaker gaat over een zoon die op zoek gaat naar een man voor zijn moeder. Bruijning speelt wereldreiziger en fotograaf Chris, die vanwege geldgebrek noodgedwongen weer thuis bij zijn moeder Marja (Schluter) belandt. Als Chris een klus aanneemt voor een promo van een datingsite bedenkt hij dat zijn single moeder wel een nieuwe relatie kan gebruiken. Hij maakt - buiten haar medeweten om - een video voor haar, die een grote hit wordt. Na enige twijfel besluit Marja het avontuur aan te gaan, met haar zoon als datingcoach.

Door: ANP