Atomium pakt uit op zestigste verjaardag

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
BRUSSEL (ANP) - Het Atomium in Brussel viert dit jaar zijn zestigste verjaardag met tal van activiteiten en drie tentoonstellingen onder de verzamelnaam Galaxy 58. Het jubileum wordt in het weekend van 23 maart ingeluid met klassieke muziek en een kinderfeest. Verder zijn er rommelmarkten, vuurwerk, speeddating en een jarenvijftigrockfestival. Ook de Smurfen bestaan zestig jaar en lopen daarom vanaf de zomer in de buurt rond.

Het karakteristieke bouwwerk met negen bollen werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in de Belgische hoofdstad in 1958. Het is een van de populairste toeristische attracties van België en trekt jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers.

De exposities People of 58, Podium 58 en Graphic 58 in het Atomium en het er naastgelegen designmuseum ADAM zijn te zien vanaf 23 maart tot het einde van het jaar. Verder komt er een stripverhaal, Glimlach 58, en een speciaal bier, Flo58. Een concert van het koninklijk kamerorkest van Wallonië sluit de feestelijke activiteiten in de herfst af.