Zeeuwse stranden opnieuw het schoonst

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
OOSTKAPELLE (ANP) - De Zeeuwse stranden blijven de schoonste van Nederland, met dat van Oostkapelle voorop. Zowel inspecteurs van de ANWB als 21.437 mensen die online hun stem uitbrachten, hebben Oostkapelle aangewezen als winnaar van de Schoonste Strand Verkiezing. Het is de tweede titel op rij voor het dorp op Walcheren.

De hele top-5 bestaat uit stranden in Zeeland. Na Oostkapelle volgen Kamperland, Breskens en Groede, Domburg en de Brouwersdam.

Burgemeester van Veere Rob van der Zwaag is trots op de prijs voor Oostkapelle, dat onder zijn gemeente valt. Hij noemt de eerste plaats een ,,beloning voor onze inzet’’.

Goede samenwerking

Volgens de ANWB en stichting NederlandSchoon, die de jaarlijkse verkiezing organiseren, wordt in Oostkapelle goed samengewerkt om het strand netjes te houden. Een stichting beheert het strand en motiveert anderen, zoals paviljoenhouders en de reddingsbrigade, om ze daarbij te helpen.

Volgens de organisatie van de verkiezing zijn de Nederlandse stranden het afgelopen decennium steeds schoner geworden. Sigarettenpeuken blijven wel ,,een uitdaging''’: daar liggen de stranden nog altijd mee bezaaid.