Extra shows voor Bridges of Madison County

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM - De speelperiode van de Nederlandse versie van de musical The Bridges of Madison County wordt verlengd. Door de aanhoudende vraag is het stuk nu te zien tot en met 2 juli in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam, zo maakte de producent vrijdag bekend.

De hoofdrollen in het stuk worden gespeeld door René van Kooten, Lone van Roosendaal, Annick Boer en Bas Heerkens. Voor Van Kooten markeert de productie een bijzonder lustrum: de acteur viert zijn 20-jarig jubileum als professioneel musicalacteur.

The Bridges of Madison County is gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert James Waller en de film met Clint Eastwood en Meryl Streep. Het verhaal vertelt over de onverwachte romance tussen de Italiaanse huismoeder Francesca (Van Roosendaal) en de ongebonden fotograaf Robert (Van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. Het script is van Pulitzer Prize-winnaar Marcia Norman (The Color Purple).

Componist Jason Robert Brown wordt gezien als een van de belangrijkste musicalvernieuwers van de afgelopen tien jaar. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. The Bridges of Madison County is de opvolger van Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd, die de afgelopen zomers met veel succes in Het Zonnehuis te zien waren.