Overleg over Cao Recreatie gestart

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Op 20 februari jl. hebben RECRON en de vakbonden gesproken over de Cao Recreatie. Deze loopt op 30 juni a.s. af. De inzet van RECRON is erop gericht de cao te verlengen met een periode van 1 1/2 jaar. Dan loopt de cao tot 1 januari 2019. Gekozen is voor 1 1/2 jaar, omdat dan in het laagseizoen een nieuwe cao start en meestal aan het begin van een cao periode een loonsverhoging plaatsvindt. Verder wil RECRON de komende tijd hard werken aan de uitwerking van reeds eerder gemaakte kwalitatieve afspraken over onder meer flexibiliteit, vitaliteit, flexibel belonen, soorten contracten etc. Deze kunnen dan in de nieuwe cao worden meegenomen. Verder zal de bepaling over de seizoenskrachten gehandhaafd moeten blijven.

De vakbonden zetten in op kwalitatieve afspraken (werk/privé balans, invloed op rooster, toeslagen in vakantie-uren, invoering consignatieregeling van € 35,= per dag) en kwantitatieve afspraken. Zo ligt de looneis op 2.5% per 1 juli a.s. bij een looptijd van 1 jaar. En de invoering op termijn van een 13e maand.

Het eerste overleg wordt altijd gebruikt om een toelichting te geven op de wederzijdse voorstellen, maar heeft wel opgeleverd dat RECRON en de bonden snel en met kracht zullen inzetten op de uitwerking van de kwalitatieve afspraken. De bonden zijn tevens akkoord met een looptijd van 1 1/2 jaar, maar wel in combinatie met een loonsverhoging van 1% per 1 juli a.s en 2,25% per 1 januari 2018. Dit ligt ver af van de inzet van RECRON die op dit moment niet verder reikt dan 1,25% per 1 januari 2018 en 0,75% per 1 oktober 2018. Op 8 maart wordt het overleg voortgezet.
 

Bron: Recron.nl