Kamperen in de winter nieuwe trend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

DRIEBERGEN - Deze winter kunnen stoere kampeerders ook terecht op de campings van Staatsbosheer. Deelnemers worden wakker in een bos vol herfstkleuren. Ze stappen meteen op de latten om de omgeving te verkennen of binden de ijzers onder en gaan schaatsen op een plas in de buurt.

De meeste terreinen sluiten van november tot en met maart de hekken. Maar er zijn drie campings die de hele winter open blijven: natuurkampeerterrein Drie midden op de Veluwe, De Veenkuil in het Kuinderbos (Noordoostpolder) en Vlagberg in Sint Anthonis (Oost-Brabant).

Vuurplaats
Elk natuurkampeerterrein heeft een overdekte vuurplaats met houtkachel en ruime zitgelegenheid waar kampeerders zich kunnen opwarmen na een uitje door de herfstige bossen of een frisse winterwandeling. De vuurplaats, ruime staanplaatsen, elektriciteit en verwarmde toiletgebouwen zijn op alle terreinen aanwezig. Daarnaast zijn er een aantal andere voorzieningen, waaronder elektriciteit en verwarmde toiletten. 

Vakantiewoningen
Voor de niet-kampeerders heeft Staatsbosbeheer een alternatief: de Buitenlevenwoningen. Voormalige boswachters- of werkhuisjes die zijn omgebouwd tot comfortabele vakantiewoningen op de unieke, rustige locaties midden in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

© Nationale Recreatiegids