Kensington uitgeroepen tot beste festivalband

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - Kensington is donderdagavond uitgeroepen tot beste Nederlandse festivalband. De Utrechtse groep mag zich het hele jaar Nationale Festivalambassadeur noemen. De verkiezing is een initiatief van radiozender Kink FM.

De zender selecteerde drie bands die in aanmerking kwamen voor de titel Nationale Festivalambassadeur. Luisteraars konden kiezen uit Kensington, DeWolff en A Silent Express.

"We hebben de afgelopen weken echt megahard gewerkt om iedereen zo ver te krijgen om op ons te stemmen", reageert Kensington-zanger Casper Starreveld. "Wij willen iedereen die heeft gestemd ontzettend bedanken."

De band wint niet alleen een titel, ook een plaats op het Servische Exit-festival behoort tot de prijs. "We zijn de Nationale Festivalambassadeur en gaan naar Serviƫ", jubelt Starreveld. "We gaan nu proberen onze naam ook in het buitenland te vestigen."

Nederlandse festivalkenners hebben daar alle vertrouwen in. "Het is een band die zich kenmerkt door een enorme drive en een enorme inzet en ik denk dat ze daarom de perfecte band zijn om Exit plat te spelen", zegt Peter Smidt, creatief directeur van het Eurosonic-festival.

Ook 'mister Pinkpop' Jan Smeets is enthousiast over Kensington. "Die klinken fris en hebben zich snel een leuke naam toegeƫigend. Daar draait het in het buitenland om. Niet te moeilijk doen, want dan is het klaar."