De stad als podium bij Rabobank Amersfoort Jazz

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Vanaf vrijdag 27 mei transformeert Rabobank Amersfoort Jazz 2016 de binnenstad van Amersfoort tot één groot podium. Het festival programmeert tot en met 29 mei zo’n zestig jazz- en wereldmuziekconcerten, met als rode draad Zuid-Afrika

Focus Rabobank Amersfoort Jazz
Zuid-Afrika is dit jaar het focusland van Rabobank Amersfoort Jazz. Toppers uit het land van Nelson Mandela presenteren zich op het festival in diverse combinaties met eigen composities en op Zuid-Afrikaanse wereldmuziek gebaseerd werk van Nederlandse componisten.

Programma
Op 27 mei is er in theater de Lieve Vrouw een optreden van zangeres Lindiwe Maxolo, bassist Concord Nkabinde, tenorsaxofonist McCoy Mrubata, trompettist Mandla Mhlangeni, pianist Roland Moses, drummer Kevin Gibson en gitarist Mageshen Naidoo, onder leiding van saxofonist, bandleider en globetrotter Paul van Kemenade. Op 28 mei staat in de Flint New York Round Midnight op het programma. De beste muzikanten van de Nederlandse jazzscene en verteller Koen Schouten verzorgen hier een extra grote en speciale versie van de voorstelling over de glorietijd van de jazz. Met gastoptredens van Sabrina Starke, Izaline Calister, Ntjam Rosie en de blazers van het Sena Nationaal Jeugd Jazz Orkest!

Het Amsterdam Artist Collective verzorgt op 29 mei het dagvullende programma ’Vreemd Wild‘, met non-stop live muziek vanaf het podium op het Lieve Vrouwekerkhof. In de Observant is een programma waar kinderen kennis kunnen maken met jazzmuziek.

Praktische informatie
Op www.amersfoortjazz.nl staat meer informatie over het programma van het jazzfestival. De meeste voorstellingen zijn gratis. Voor een aantal voorstellingen heeft u kaarten nodig, bestelinformatie staat op de website.