Indonesië avond in Zael, Meppel: Verbinding van culturen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Indonesië-reiziger Joke Kruid en zanger Dominggoes Manuputtij organiseren vrijdagavond 20 mei een blije Indonesië avond in Zael en bij mooi weer in de aangrenzende tuin. Een avond vol muziek, zang, dans, poëzie, plezier, lachen, weemoed en nostalgie. Een avond met overheerlijke Indonesische hapjes en drankjes, tussendoortjes om gezellig bij te praten en elkaar te ontmoeten.

Joke Kruid, geboren en opgegroeid in Nijeveen, zelfstandig ondernemer en dichteres, komt van de week terug van haar reis als backpacker door Indonesië die zij jaarlijks onderneemt. Dit keer deed zij Bali en de Molukken aan. Zij bezocht Ambon en de Noord-Molukse eilanden Ternate en Tidore en reisde vervolgens naar de Banda eilanden. In eerdere jaren bezocht zij onder meer Sumatra, Sulawesi en Lombok. Tijdens de avond gaat zij daar over vertellen.  In Meppel is een flinke Indonesische gemeenschap met mensen met een afkomst uit Java, Sumatra en onder meer de Molukken. 

Dominggoes Manuputtij en zijn familie treedt op met Molukse liedjes en krontjong muziek met de mogelijkheid om gezellig mee te dansen met onder andere de Indonesische poco poco dansen. Astrid Voerman en Joke Kruid declameren gedichten en Adriaan Meij interviewt Joke over haar diepgaande betrokkenheid bij Indonesië. 


De programma’s van Zael worden gesponsord door de Stichtingen Waarborgfonds en Burgerweeshuis in Meppel.

Datum: vrijdagavond 20 mei 2016
Zael open 19:30 uur; aanvang 20 uur;
Locatie: Zael, Zuideinde 56, Meppel.
Kaarten: €4,50  via www.zael.nl of bij boekhandel Riemer Barth op de Wheem in Meppel.
Op www.zael.nl staat uitgebreide informatie over het programma en de achtergronden.
Meer informatie: Adriaan Meij; Info@zael.nl.

Over Zael
Zael is de Meppeler kunst- en cultuurzaal voor exposities, concerten, lezingen, debatten en andere bijeenkomsten georganiseerd door Zael of door derden. Doel is een creatief podium te bieden. Zael is gevestigd aan Zuideinde 56, 7941 GJ in Meppel.  Telefoon: 0522 256470 E-mail: info@zael.nl