Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Van 1 t/m 8 mei zijn er veel Brabantse activiteiten tijdens de nationale Week van Ons Water. Het thema dit voorjaar is schoon en gezond water. Bezoek bijvoorbeeld de waterzuivering in Soerendonk of in St. Oedenrode. Of maak een waterwandeling in Ossendrecht.

“Water is overal in ons land. Miljoenen mensen leven en werken onder zeeniveau en hebben zomaar schoon water uit elke kraan. In Nederland vinden we dat normaal, maar over de grens vindt men dat ongelooflijk bijzonder. Met de Week van Ons Water hopen we dat meer Nederlanders en Brabanders zich hiervan bewust worden.”

Week van Ons Water
Tijdens de Week van Ons Water organiseren de watermusea allerlei spetterende activiteiten, nemen drinkwaterbedrijven je mee op ‘waterwandeling’ in waterwingebieden en vertellen ze hoe het lekkerste kraanwater ter wereld wordt gemaakt. In de provincie Brabant worden ook diverse actitviteiten geïnitieerd. Zo kun je bijvoorbeeld in Werkendam in de wereld van drinkwater duiken. Of je gaat fluisterend op zoek naar bevers in de Biesbosch. Ga naar www.weekvanonswater.nl en bekijk wat je elke dag kunt doen.

De week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.