Zael inviteert jeugd en politiek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Meppel, 12 februari.- De gemeente prepareert een cultuurnota met weer nieuwe bezuinigingen. Zael zit in één (“Innoveren en ander geld”) van de drie werkgroepen die de wethouder adviseren op het gebied van kunst- en cultuurbeleid. Daarom trakteert Zael jongeren, lokale politici en onze collega’s in de werkgroepen.

Studenten tot 25 jaar, leden van de Meppeler gemeenteraad, de wethouder en alle leden van de werkgroepen zijn voor 6 euro hartelijk welkom bij “Russische winter”, de liederencyclus van beroemde Russische componisten gezongen door sopraan Henriette de Groot. Op zaterdagavond  13 februari vanaf 19:30 uur in Zael in Meppel. Aan de kassa als er nog plaatsen zijn, of bestellen via info@zael.nl  ( Wie het kan, mag ook gewoon een kaartje kopen).

Zo willen wij jongeren en lokale politici uit de omgeving in aanraking brengen met hoogwaardige cultuur vlak in de buurt. In dit voorbeeld met prachtige romantische muziek van Tsaikovski, Moessorgski en Rachmaninoff. Henriette de Groot, bekend van de Nationale Opera wordt aan de piano begeleid door pianist Tjako Van Schie. Zij heeft de liederen geweven in een prachtige vertelling.

Business en cultuur
Bedrijfsleven en kunst en cultuur staan dichterbij elkaar dan menigeen denkt. Het boeiende is dat beide domeinen elkaar zo ongelooflijk veel te vertellen hebben. Alleen al als je naar de “verdienmodellen” kijkt die in kunst ren cultuur veelal uitmonden in “verliesmodellen”.  In ieder geval is hoogwaardige kunst en cultuur goed voor het vestigingsklimaat. Wie de druk op de Randstad wil verminderen (zoals files en ongelukken op de Amsterdamse rondweg) bevordert dat kunst en cultuur beter over het hele land verspreid wordt. De cirkel voor kunst en cultuur geeft er een beeld van.