Alex Klaassen wint Musical Award

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM - Alex Klaassen heeft woensdagavond een Musical Award gewonnen voor zijn rol in de Kiss of the Spider Woman.

De cabaretier kreeg de onderscheiding in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie. Hij versloeg daarmee zijn collega René van Kooten, die in dezelfde voorstelling te zien is. Ook Sander de Heer was een van de kanshebbers, voor zijn hoofdrol in Ali Baba en de 40 rovers.

Alex kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen, hij speelt woensdagavond in Alphen aan den Rijn, samen met Arjan Ederveen die een award won voor zijn bijrol in De zere neus van Bergerac.

Eén cel

De Nederlandse versie van Kiss of the Spider Woman was deze zomer voor het eerst in Nederland te zien. Het stuk trok een maand lang uitverkochte zalen. Kiss of the Spider Woman wordt in het najaar opnieuw in Nederland opgevoerd. Producent Opus One brengt de voorstelling eind oktober naar theater Het Zonnehuis in Amsterdam.

Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek en de film over twee gevangenen die in een Zuid-Amerikaanse dictatuur in één cel belanden: de een vanwege zijn politieke voorkeur, de ander vanwege zijn geaardheid. Om de tijd te doden gaan ze elkaar verhalen vertellen.