Film over jeugdboek Het Muizenhuis van Karina Schaapman

Door ANP
2 min
De jeugdboekenserie Het Muizenhuis van auteur Karina Schaapman wordt verfilmd. Dat meldt distributeur In the Air woensdag. De animatiefilm Het Muizenhuis: Sam en Julia is vanaf 24 april in de Nederlandse bioscopen te zien.

De zestig minuten durende film bestaat uit een compilatie van acht korte filmpjes over de muizen Sam en Julia die in het Muizenhuis wonen en daar elke dag weer nieuwe avonturen beleven. Ze ontrafelen geheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat en gaan sterren kijken. Ondertussen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid.

Het originele Muizenhuis uit de inmiddels zeventien boeken van Schaapman stond ruim tien jaar lang in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Het bouwwerk van 2 meter hoog en 3 meter breed bestaat uit meer dan honderd kamers, gangen, fabrieken, winkels en buitenruimtes. Schrijfster en oud-politica Karina Schaapman werkte er drie jaar aan toen zij haar eerste boek in de reeks schreef. Het Muizenhuis is nu te zien in een minimuseum aan het Muntplein in Amsterdam.