Boekenweektournee van familie Chabot bijna uitverkocht

Door ANP
2 min
De boekenweektournee van de familie Chabot is bijna helemaal uitverkocht. Dat meldt boekenkoepel CPNB zondag. De familie van Bart Chabot staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek en schreef ook gezamenlijk het boekenweekgeschenk.

Ter gelegenheid van de Boekenweek doet het Haagse gezin deze week twintig boekhandels en theaters aan voor lezingen, interviews en signeersessies. "De tournee van de Chabotten is erg populair", aldus een woordvoerder van CPNB. "Op veel plekken wordt uitgeweken naar grotere locaties zoals kerken of theaterzalen. Voor hun optredens vliegen de laatste kaarten de deur uit." De signeersessies zijn zonder kaartje te bezoeken.

Volgens CPNB is er in de boekwinkels al veel vraag naar het boekenweekgeschenk. Niet alleen de Chabotjes doen veel activiteiten deze week. In het hele land vinden de komende week meer dan 140 schrijversbezoeken plaats in boekhandels, bibliotheken en op culturele podia. De boekenweek werd vrijdag traditiegetrouw afgetrapt met het Boekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar Bij ons in de familie. Wie deze week voor 15 euro aan boeken koopt, krijgt het Boekenweekgeschenk cadeau.