Muziek Neil Young weer te luisteren op Spotify

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
Gebruikers van Spotify kunnen na twee jaar weer naar de muziek van Neil Young luisteren, meldt het ANP. De Canadese zanger heeft besloten zijn boycot te beƫindigen, meldt hij op zijn eigen website.

De 78-jarige Young haalde zijn muziek van de streamingdienst om de podcast van Joe Rogan, die regelmatig desinformatie over het coronavirus en vaccinaties verspreidde. De show van Rogan is echter sinds kort ook bij andere diensten beschikbaar. "Ik kan Apple en Amazon niet zomaar verlaten", zegt Young. "Dan zou mijn muziek nog maar heel weinig afzet vinden bij muziekliefhebbers. Dus ben ik teruggekeerd op Spotify."

Young hoopt dat Spotify wel de geluidskwaliteit van de muziek op de streamingdienst gaat verbeteren. "Jullie kunnen het! Word de nummer 1 in alle opzichten", schrijft hij.

Discografie

Neil Young is al sinds 1963 actief in de muziekindustrie en schrijft rock/country-rock muziek. Hij behoorde sinds 1969 bij de bekende band Crosby, Stills, Nash & Young. De band en Young waren bekend vanwege hun activistische manier van muziek schrijven. Bekende nummers van Young zijn Rockin' In The Free World, Teach Your Children en Our House.

Na Young haalden ook diverse andere muzikanten zoals David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash hun nummers van Spotify, maar zij keerden al eerder terug.