Bijzondere aanwinst voor Museum Boijmans: aardappels van Van Gogh

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Het rooiseizoen is begonnen bij het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Daar is de bijzondere aankoop van een schilderij rond. ‘Stilleven met aardappels’ van Vincent van Gogh is vanaf nu in bezit van het museum. Maandag presenteerde de directie het kunstwerk, meldt RTV Rijnmond.

Ondanks dat het schilderij nu in bezit is van Museum Boijmans van Beuningen, was deze al langere tijd te zien in het museum. Deze was al veertig jaar in bruikleen aanwezig. Het probleem dat daar echter bij komt kijken is dat een schilderij dan op elk moment teruggevorderd kan worden. Nu is het schilderij dus in bezit van het museum, waardoor het volgens het museum verzekerd is van een plekje in de Collectie Nederland.

Met behulp van de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds, de Vriendenloterij en een aantal donateurs is het mogelijk voor Museum Boijmans om het schilderij aan te kopen. Ondanks dat het bekend is dat het een miljoenenaankoop betreft, blijft het precieze bedrag geheim. “Dat is de afspraak die we met de verkopende partij hebben gemaakt”, aldus de directeur van het museum.