Ook Rob van Essen kanshebber Libris Literatuur Prijs

Door ANP
2 min
Rob van Essen maakt opnieuw kans om de Libris Literatuur Prijs te winnen. De 61-jarige schrijver staat met zijn boek Ik kom hier nog op terug op de shortlist. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

Andere genomineerden zijn Cobi van Baars, Sacha Bronwasser, Esther Gerritsen, Frank Nellen en Maud Vanhauwaert. Van Essen is de enige van de zes auteurs die de prijs al eens eerder won. Hij ontving de Libris Literatuur Prijs al een keer in 2019 voor zijn boek De goede zoon.

"De titels die wij na een spannende discussie over meerdere rondes uit het aanbod hebben geselecteerd, laten een enorme rijkdom zien. We waren al trots bij de presentatie van de longlist. Nu zijn we dat nog meer", zegt de jury over de zes laatste kanshebbers. Volgens de jury laat iedere titel uit de shortlist "zien dat de Nederlandstalige fictie kwalitatief onverminderd hoogstaand is". "En dus de moeite van het (her)ontdekken waard blijft."

De Libris Literatuur Prijs is een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire fictieboek. De winnaar wordt op 13 mei bekendgemaakt.