Spoorwegmuseum doelt op wereldrecord met ‘robottrein’

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
In samenwerking met Stichting Leaphy gaat het Spoorwegmuseum te Utrecht een poging tot een wereldrecord wagen. Dat meldt het museum in een persbericht. Op woensdag 28 februari willen ze de langste (speelgoed)robottrein laten rijden. Het huidige record staat op Belgische naam en werd gevestigd in 2016.

300 scholieren uit omringende omgevingen zijn uitgenodigd om mee te werken aan dit wereldrecord. Van hen wordt verwacht dat ze het Belgische record verbreken. Er is al één keer eerder geprobeerd om met 200 scholieren het wereldrecord te verbeteren, maar dat bleek nog knap lastig. Dit was echter nog nooit eerder geprobeerd in Nederland, dus een ‘’normaal’’ record kwam er wel.

De robottreinen zijn een geheel van allemaal kleine robotjes. Ze moeten gaan rijden door middel van speciale ‘’lijnvolgmatten’’. Door die technieken kunnen de robots niet tegen elkaar aanbotsen. Ook zegt het Spoorwegmuseum dat kinderen zo spelenderwijs meer kunnen leren over techniek.

Voor het bijwonen van deze wereldrecordpoging heb je een ticket voor het Spoorwegmuseum nodig. Om 13:00 op woensdag 28 februari gaat het van start onder leiding van presentator Bas Westerweel.