Haagse vestiging Beeld & Geluid sluit, collectie gaat naar Hilversum

Door ANP
2 min
De vestiging van Beeld & Geluid in Den Haag sluit op 1 september de deuren. Dat heeft het museum woensdag bekendgemaakt op zijn website. De expositieruimte over nieuws en journalistiek kan de begroting niet meer rondkrijgen door teruglopende bezoekersaantallen en te hoge exploitatiekosten.

Beeld & Geluid Den Haag is voortgekomen uit het Postmuseum en het Museum voor Communicatie, dat sinds 1929 in het pand aan de Zeestraat zat. De collectie van het museum zal worden overgedragen aan Beeld & Geluid in Hilversum. De vestiging in Den Haag gaat de komende maanden proberen alle cursussen en workshops die er gegeven worden, onder te brengen op andere plekken.

Doel van het museum

"Het doet ons, en mij als Hagenees in het bijzonder, pijn dat we het prachtige pand aan de Zeestraat moeten verlaten en dat daarmee een einde komt aan 95 jaar museale geschiedenis op deze plek", stelt directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer op de website. "Het doel van het museum, het bevorderen van nieuwswijsheid, is in het huidige medialandschap van groot belang en verdient aandacht, juist in Den Haag als hart van onze democratie."

Het is het tweede museum in Den Haag dat in korte tijd aankondigt de deuren te moeten sluiten door financiƫle problemen. Ook het Louis Couperus Museum heeft aangekondigd te moeten stoppen.