Vrouwelijke radiomakers komen met eigen alternatieve radioprijs

Door ANP
2 min
Een groep vrouwelijke radiomakers heeft een alternatieve radioprijs voor de RadioRing in het leven geroepen omdat dit jaar geen enkele vrouw kans maakt. Deze prijs wordt donderdag, op dezelfde dag als de RadioRing, uitgereikt.

Vorig jaar maakte de organisatie achter de RadioRing voor het eerst geen onderscheid meer tussen mannelijke en vrouwelijke dj's voor de prijs van beste presentator. Ook dit jaar is de prijsuitreiking weer genderneutraal.

"Een geweldig streven natuurlijk, maar in de radiowereld zijn de vrouwen nog lang niet gelijk vertegenwoordigd", zegt NPO Radio 1-dj Astrid de Jong, mede-initiatiefnemer voor de alternatieve radioprijs. "Er zijn nauwelijks vrouwen overdag te horen op de populairste radiozenders. Omdat we graag aan vrouwen met ambitie willen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om je geld te verdienen in het mooiste vak dat er is, hebben we een lijst gemaakt van honderd succesvolle radiovrouwen." Stemmen kan via de website radiovrouwen.nl.

Vorig jaar waren er overigens wel vrouwen genomineerd voor de RadioRing voor beste presentator. Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2) maakten toen kans. Zij zagen de prijs toen naar Radio 10-collega Rob van Someren gaan.