Na 48 jaar zoekt NOS met wedstrijd nieuwe stem voor Met het Oog op Morgen

Door ANP
2 min
De NOS gaat op zoek naar een nieuwe stem voor het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hans Hogendoorn, die sinds de allereerste uitzending de begintune en jingles insprak, stopt er na 48 jaar mee. Zijn opvolger wordt gezocht via een publiekswedstrijd, waar iedereen aan kan meedoen.

Vanaf vrijdag kan iedereen via een speciale online-opnamestudio de intro van het Oog inspreken. Een vakjury onder leiding van Oog- en NOS Journaalpresentator Rob Trip kiest de winnaar, die op 10 februari in een speciale uitzending wordt bekendgemaakt. Hogendoorn (76) vindt het zelf jammer dat zijn stem uit het programma verdwijnt. "Toch is het beter om nu al een opvolger te zoeken en niet te wachten op het moment dat ik dit niet meer kan doen."

De jury is niet op zoek naar een kopie van Hogendoorn, laat de NOS in een persbericht weten. Wel moet de nieuwe stem net zo goed passen bij het tijdstip, het tempo en het timbre van het programma, aldus de NOS.

Met het Oog op Morgen wordt dagelijks in het uur voor middernacht uitgezonden op NPO Radio 1. Naast Trip bestaat de jury uit Nieuws&Co-presentator en NOS-stemcoach Fleur Wallenburg, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws Bart Leferink en Fernando Halman, de stem van NPO Zapp, dj en stemacteur.