Culturele instellingen in Den Haag krijgen ruim miljoen euro steun

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Gemeente Den Haag gaat de culturele instellingen die in zwaar weer terecht zijn gekomen door de coronapandemie, de inflatie en hoge energieprijzen financieel ondersteunen. In totaal stelt de gemeente hier 1,3 miljoen euro beschikbaar voor. Wethouder Saskia Bruines zegt dat deze ondersteuning moet voorkomen dat instellingen noodgedwongen de deuren moeten sluiten, meldt Omroep West.

De regeling van de gemeente geldt voor instellingen in de kunst- en cultuursector die hun begroting dit jaar en volgend jaar niet rond kunnen krijgen. Er kan dit jaar maximaal vijf ton subsidie worden aangevraagd per instelling. Die aanvraag mag niet groter zijn dan het tekort dat zij hebben.

Bruines vindt het belangrijk dat de cultuur en kunst in Den Haag worden behouden. “Ik ben blij dat we deze noodsteun kunnen verstrekken aan organisaties die het financieel moeilijk hebben.” Instellingen die het bericht pas later meekrijgen hoeven niet te vrezen: de subsidiepot wordt eerlijk verdeeld als er meer aanvragen zijn dan het beschikbare budget.

Aanvragen

Culturele instellingen hebben van 29 november tot en met 21 december de tijd om een aanvraag te doen. Tekorten voor het komende jaar kunnen tussen 1 juli en 1 oktober 2024 worden ingediend.