Renée van Wegberg te zien in musical over overstromingen Limburg

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn spelen de hoofdrollen in de nieuwe musical Het was Zondag in het Zuiden. Dat heeft producent en regisseur Servé Hermans vrijdag bekendgemaakt.

Het verhaal van de musical speelt zich af in december 1993. In dat jaar trof hoogwater grote delen van Limburg. Eerder werd al bekend dat muziek van de Limburgse band Rowwen Hèze in de productie te horen zal zijn. De musical over de Limburgse overstromingen is in juli en augustus te zien in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Thuiskomen

"Zo bijzonder dat ik mee ga spelen in een musical zo dicht bij mijn geboortedorp. En dat met de liedjes van Rowwen Hèze! Die heb ik mijn hele jeugd gezongen, dus dat voelt echt als thuiskomen", reageert Van Wegberg. De actrice speelt Sarah, een ambitieuze journaliste van Omroep Limburg. Zij is bij het rampgebied ter plaatse en doet verslag van de gebeurtenissen, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Ook Seegers is dolblij met haar rol in de musical. "Ik stuiter van geluk dat ik na het succes van Dagboek van een Herdershond opnieuw meespeel in een musical waarin Limburg een grote rol speelt", aldus Seegers.

Eerste grote musical

Het grote publiek kan Victor Lammertijn nog kennen van zijn deelname aan het tv-programma Op zoek naar Danny & Sandy. "Toen hij het in de finale net af moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar heb ik geen moment getwijfeld en hem direct een rol aangeboden in Het was Zondag in het Zuiden. In de rol van Wouter heeft hij alle ruimte om al zijn kwaliteiten te presenteren in zijn eerste grote musical’, aldus Hermans.

Door: ANP