Nieuwe afspraken over nieuwe huisvesting Burgerweeshuis

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De gemeenteraad Deventer is tot een compromis gekomen over de nieuwe huisvesting van Burgerweeshuis. Er komt een verder onderzoek naar de risico’s voor het plan van de verhuizing van Burgerweeshuis richting het havengebied. Dit meldt Entertainment Business. 

Het Burgerweeshuis in Deventer zorgt al langere tijd voor kopzorgen bij de gemeente. Er lag een plan om het podium in te laten trekken in de plaatselijke Schouwburg. Hier was de directie van Burgerweeshuis het echter niet mee eens. Burgerweeshuis is namelijk al tijden bezig met een onderzoek naar verhuizing richting het havengebied in Deventer. Afgelopen week werd bekend dat de gemeenteraad een verder onderzoek naar de plannen voor het havengebied wil. Tegelijkertijd komt er een kortere en goedkopere verkenning naar Burgerweeshuis en schouwburg onder één dak. De politiek hoopt nog voor de zomer op basis van deze twee onderzoeken een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Tegenover de Stentor laat Burgerweeshuisdirecteur Kelly Hammer weten dat het podium ‘professioneel meewerkt aan het onderzoek naar samen-onder-een-dak, alhoewel er bij de organisatie geen draagvlak voor is.’ 

Door: Nationale Recreatiegids