Nederlands Film Festival krijgt met Marjolijn Bronkhuyzen nieuwe zakelijk directeur

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Nederlands Film Festival heeft per 1 februari een nieuwe zakelijk directeur. Marjolijn Bronkhuyzen (1963) zal vanaf dan deze functie op zich nemen. Het festival beleeft dit jaar zijn 43e editie van 22 tot en met 29 september 2023 in Utrecht. Dit meldt Entertainment Business. 

Bronkhuyzen zal Pepijn Kuyper gaan vervangen. Haar verantwoordelijkheden bevatten het financieel beleid, de financiering (sponsor- en fondsenwerving) en bedrijfsvoering. Ze is al vanaf de jaren '90 actief in de cultuursector. Zo was ze lid van het managementteam bij het Stedelijk Museum en van 2011 t/m 2020 bij Eye Filmmuseum als Sectormanager Marketing & Communicatie. 

Bronkhuyzen noemt het een eer om deze functie voor het festival te mogen vervullen. "Mijn hele professionele carrière heb ik mij ingezet voor de (Nederlandse) film en beeldcultuur. Bij het NFF ligt een prachtige kans om de kracht van de Nederlandse film te benadrukken en nieuwe partners, fondsen en ondernemers aan ons te verbinden,” aldus de nieuwe directrice. 

Door: Nationale Recreatiegids