Rutger Hauer Award 2023 voor componist Tom Holkenberg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Componist Tom Holkenborg ontvangt dit jaar de Rutger Hauer Award. De uitreiking vindt zondag 22 januari plaats in Eye Filmmuseum in Amsterdam, tijdens de tiende editie van het Shortcutz Amsterdam Festival.

De Rutger Hauer Award wordt elk jaar toegekend aan een persoon die een rolmodel is geweest voor de nieuwe generatie filmmakers of aan een instituut dat zich uitzonderlijk heeft ingezet voor de ontwikkeling en promotie van jong Nederlands filmtalent. De prijs ging eerder naar Paul Verhoeven, Martin Koolhoven en het NTR-project Kort!

Hollywood

Holkenborg woont en werkt al bijna vijftien jaar in Hollywood waar hij muziek maakt voor grote blockbusters. Hij motiveert, stimuleert en begeleidt jonge componisten. De award bestaat uit een foto die Anton Corbijn heeft gemaakt van de in 2019 overleden acteur Rutger Hauer, die zich ook inzette voor jong filmtalent. De foto is een gelimiteerde uitgave, voorzien van Corbijns handtekening.

Corbijn zelf krijgt zondag een speciale Shortcutz Amsterdam Award voor zijn opmerkelijke carrière en zijn cruciale bijdragen aan de Nederlandse cultuur. Shortcutz Amsterdam is een platform voor opkomend filmtalent.

Door: ANP