Disney Channel-serie Phineas and Ferb krijgt 2 nieuwe seizoenen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Dan Povenmire, mede-bedenker van de animatieserie Phineas and Ferb, gaat twee nieuwe seizoenen van de populaire cartoon maken. Dat meldt The Hollywood Reporter. Het gaat volgens de entertainmentwebsite om veertig nieuwe afleveringen.

"Het was de grootste eer in mijn carrière om te zien hoe een hele generatie kinderen en hun ouders de personages en humor van Phineas and Ferb hebben omarmd", laat Povenmire in een verklaring weten. "Ik kijk er erg naar uit om weer met de serie aan de slag te gaan en een hele nieuwe generatie ermee kennis te laten maken."

Perry het Vogelbekdier

De serie ging in 2008 op Disney Channel in première. Het werd een van de populairste series onder jongeren, aldus The Hollywood Reporter. In totaal zijn er vier seizoenen en twee speelfilms gemaakt. De serie is ook op streamingdienst Disney+ te zien.

Phineas en Ferb zijn twee halfbroers die iedere dag van hun zomervakantie iets rigoureus doen om de tijd te doden. Zo bouwen ze onder meer, tot afgrijzen van Phineas' oudere zus Candace, een gigantische achtbaan in hun achtertuin en leggen ze er ook een compleet strand in aan. Ondertussen heeft hun huisdier Perry het Vogelbekdier een dubbelleven als superspion die het opneemt tegen de kwaadaardige Dr. Heinz Doofenschmirtz, wiens stem wordt ingesproken door Povenmire.

Door: ANP