Spanje-correspondent Rop Zoutberg stopt bij NOS

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Correspondent Rop Zoutberg stopt na achttien jaar bij de NOS. De 58-jarige journalist stopt na deze maand met zijn werk, meldt de NOS op haar website. Zoutberg gaat werken bij de Nederlandse ambassade in Madrid. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

Zoutberg werkte sinds 2004 bij de NOS. Een van de eerste grote gebeurtenissen die hij versloeg, waren de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004. "Dat was zo persoonlijk", vertelt Zoutberg op de website van de NOS. "Het verhaal gebeurde gewoon bij mij om de hoek. We zijn zo gewend om verslag te doen van dingen die gebeurd zijn, maar nu gebeurde het waar ik was."

Buitenechtelijke relatie

Tussen 2012 en 2017 ruilde Zoutberg Spanje in voor Italië. "Maar je kan maar op één land verliefd worden. Het uitstapje naar Italië voelde als een soort buitenechtelijke relatie", aldus de correspondent. Daarna keerde hij weer terug naar Spanje, waar hij de afgelopen jaren onder meer verslag deed van de coronacrisis in dat land.

De journalist hoopt op een "iets rustiger leven. Als correspondent ben je 24 uur per dag inzetbaar, je wordt de hele tijd gebeld. Nu krijg ik meer tijd voor projecten die ik al erg lang wil doen". Zo denkt Zoutberg er onder andere over om een boek te gaan schrijven.

Door: ANP